Erard Vleugel

Onze Erard vleugel is gebouwd in 1851 met serienummer 22072.

Al vele jaren was het de droomwens van het Erard Ensemble om over een eigen instrument te kunnen beschikken. Met een eigen Erard vleugel kunnen wij een diepere relatie aangaan met de muziek die we spelen.

Bij het vinden van het juiste instrument komt veel kijken; er zijn immers zo veel factoren die moeten 'kloppen' bij de aanschaf van een concertvleugel. In het atelier van Erard restaurateur Frits Janmaat troffen wij in de zomer van 2017 een wel heel bijzondere vleugel uit 1851 aan (Robert Schumann zou er nog op gespeeld kunnen hebben), en leek onze droom ineens een stuk dichterbij. Deze Erard vleugel met serienummer 22072 is elegant van uiterlijk en heeft een sprankelende, levendige klank, wat helemaal verrassend is bij een instrument dat al zo lang geleden gebouwd is. Het mechaniek is soepel en het buitenwerk is uitgevoerd in theatraal, vlammend mahonie. Een instrument om gelijk verliefd op te worden!

Dankzij de bijdragen van donateurs en de steun van het fonds P.W. Janssen's Friesche Stichting zijn wij in staat geweest de financiering van deze schitterende Erard vleugel rond te krijgen! Wij zijn daar iedereen ontzettend dankbaar voor en kijken er naar uit nog vele concerten met dit instrument te gaan geven.

Van harte bedankt!

Edward, Casper, Ásdis en Jan Bastiaan