Bio & Foto's

 

Het in Amsterdam gevestigde Erard Ensemble is vernoemd naar de beroemde Franse pianofabrikant en uitvinder Sebastien Erard (1752-1831) en bestaat uit pianist Edward Janning, violist Casper Bleumers, altvioliste Ásdís Valdimarsdottír en cellist Jan Bastiaan Neven.

Het ensemble is een van de toonaangevende groepen die zich toelegt op het op een authentieke manier uitvoeren van kamermuziek uit de romantische periode. Met een originele negentiende-eeuwse vleugel streeft het Erard Ensemble ernaar de frisheid en transparantie van de klank terug te vinden zoals die bestond in de negentiende eeuw.

Het Erard Ensemble heeft een groot repertoire bestaande uit bekende meesterwerken (bijvoorbeeld van Schumann, Brahms en Fauré), maar ook uit minder bekende,  zeer interessante composities van meesters als Fuchs, Jongen en Krill. Eerder uitgebrachte cd- en radio-opnames van het Erard Ensemble omvatten kamermuziek van Joseph Jongen, Gabriel Fauré, André Caplet, Maurice Ravel, Robert Schumann en Gustav Mahler.

Het Erard Ensemble presenteert een eigen concertserie in de historische Amstelkerk in Amsterdam, met kamermuziek van een breed scala aan componisten. De leden van het Erard Ensemble zijn ervaren kamermusici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest, samen met de Amsterdamse pianist Edward Janning.

Het Erard Ensemble

Concerten