Bio & Foto's

Het in Amsterdam gevestigde Erard Ensemble is vernoemd naar de beroemde Franse pianofabrikant en uitvinder Sebastien Erard (1752-1831).

Het ensemble is een van de toonaangevende groepen die zich toelegt op het op een authentieke manier uitvoeren van kamermuziek uit de romantische periode. Met een originele negentiende-eeuwse vleugel streeft het Erard Ensemble ernaar een frisheid en transparantie van de geluidskwaliteit terug te vinden zoals die bestond in de negentiende eeuw.

Het Erard Ensemble heeft een groot repertoire bestaande uit bekende meesterwerken (bijvoorbeeld door Schumann, Brahms en Fauré), maar ook minder bekende, maar zeer interessante composities van meesters als Fuchs, Jongen en Krill. Eerder uitgebrachte cd- en radio-opnames van het Erard Ensemble omvatten kamermuziek van Joseph Jongen, Gabriel Fauré, André Caplet en Maurice Ravel.

Het Erard Ensemble heeft zijn eigen concertserie in de historische Amstelkerk in Amsterdam, waar ze kamermuziek presenteren van een breed scala aan componisten. De leden van het Erard Ensemble zijn ervaren kamermusici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.