Het Erard Ensemble

À la recherche du son perdu

De klank van de 19de eeuw was een andere dan de onze: lichter, en met een karakteristiek en zangerig geluid klonk de muziek levendig en dynamisch. Deze verloren klank vinden wij terug wanneer we een origineel instrument uit de 19de eeuw bespelen en beluisteren. Het Erard Ensemble verkent al zo'n 15 jaar het kamermuziekrepertoire uit de 19de eeuw aan de hand van de klank van een authentieke Erard vleugel uit 1851. Beleef deze bijzondere ervaring met ons mee!

The sound of the 19th century was in many ways different from our own: the music sounded lighter, with a diverse and lyrical character adding to the liveliness of music making. This lost sound can be recaptured when we play and listen to an original instrument from the 19th century. For about 15 years the Amsterdam Erard Ensemble has been exploring a wide ranging repertoire from the 19th century with the expressive sound of our Erard Grand Piano from 1851. We invite you to enjoy this experience with us!

 

Concerten

Het Erard Ensemble geeft al vele jaren concerten in de Amstelkerk in Amsterdam, in de Van Houtenkerk in Weesp en op diverse locaties in het land.

Bekijk onze concertagenda

Bio & Foto's

Het Amsterdamse Erard Ensemble bestaat uit pianist Edward Janning, violist Casper Bleumers, altvioliste Ásdís Valdimarsdottír en cellist Jan Bastiaan Neven.

Meer weten over ons

Vrienden van het Ensemble

Om de concerten ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren zijn wij op zoek naar vrienden die ons met een donatie willen ondersteunen.

Vriend worden van het Ensemble

De Erard Vleugel

Het ensemble beschikt over een schitterende vleugel uit 1851, gebouwd in Parijs door de beroemde Franse pianobouwer Erard. Sebastien Erard was de grondlegger van het moderne pianomechaniek waarmee hij een ware revolutie in de muziek teweegbracht. 

De heldere en zangerige klank van deze vleugels inspireerden componisten en pianisten gedurende de hele 19de eeuw. Dankzij de geweldige kwaliteit van bouwen kunnen wij ook nu nog genieten van  de sprankelende klank van deze instrumenten.

Meer weten over onze Erard vleugel