Concerten 

 

 

Op weg naar China!

Eindelijk is het zover: na jaren van plannen maken en steeds weer moeten uitstellen (vanwege welbekende redenen) gaan we op tournee naar China! De tournee gaat op 13 september van start met een concert op de Nederlandse ambassade in Beijing. De volgende avond spelen we in de Beijing Concert Hall, en daarna geven we concerten in allerlei grote steden in China met een slotconcert in Shanghai dat live wordt uitgezonden. Het wordt een bijzondere ervaring voor ons. Helaas kunnen we de Erard vleugel niet meenemen op de tournee, maar we gaan zeker de naam van Erard onder de aandacht brengen.

Mocht u op een of andere wijze niet in staat zijn een van de concerten in China bij te wonen, dan hebben wij goed nieuws voor u: wij spelen het programma ook op dinsdagavond 5 september in De Duif.

Programma

W.A. Mozart - Pianokwartet in g klein, KV 478

G. Mahler - Pianokwartet in a

G. Fauré - Pianokwartet in c klein, opus 15

 

 

 

 

 

Kerst met het Erard Ensemble

 

Het is al lang een mooie traditie en ook een gezellig hoogtepunt van ons seizoen wanneer wij in de dagen voor Kerst een voorproef nemen op fijne feestdagen!  Edward zal op het komende kerstconcert de fraaie Vijfde Franse Suite van Johann Sebastian Bach op de Erard vleugel spelen.

Daarna volgt onze vrolijke Kerstmix, waarvan we de inhoud tijdens het concert verklappen.

Na de pauze spelen wij het meesterlijke Pianokwintet in A, opus 81 van Antonin Dvorák. Het betreft een van diensmeest geliefde werken, en we kijken ernaar uit dit fantastische kwintet voor u te gaan spelen!

Johann Sebastian Bach - Vijfde Franse Suite
Kerstmix (mooie, grappige of ontroerende muziek (bijsluiter: geen kerstliedjes!))
Antonin Dvorák - Pianokwintet in A, opus 81
 

Zondag 17 december, 15 uur - Van Houtenkerk, Weesp

Donderdag 21 december, 20 uur - Amstelkerk, Amsterdam

kaarten via klassiekemuziek.nl

 

 

 

 

Schubertiade

Van de muziek van Franz Schubert krijgen wij nooit genoeg: met veel plezier presenteren wij daarom een Schubertiade waarin wij allerlei hoogtepunten uit Schuberts oeuvre de revue laten passeren. Wij beginnen met een prachtige Sonate voor viool en piano en duiken daarna in zijn bijna onmetelijke liedrepertoire. De geweldige Canadese bariton Drew Santini is daarbij onze gastsolist. Na de pauze staat het monumentale Eerste Pianotrio in Bes op het programma; een muzikale Olympus die wij graag voor u beklimmen!

Franz Schubert (1797-1828)

Sonate voor viool en piano
selectie van Liederen
Eerste Pianotrio in Bes, Opus 99
 

Zondag 5 februari 2023, 15 uur - Van Houtenkerk, Weesp

Dinsdag 7 februari 2023, 20 uur - Amstelkerk

kaarten via klassiekemuziek.nl

 

 

 

Een reis door Europa

tekst volgt