Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Ons nieuwe seizoen

Concerten 

 Komend seizoen maken wij van de nood een deugd door u een aantal fraaie programma's te presenteren met een iets andere formule dan u van ons gewend bent. In een concert van ongeveer een uur spelen wij een meesterwerk uit de kamermuziekliteratuur, voorafgegaan door een aantal bijzondere, korte werken. De te spelen werken zullen ook mondeling toegelicht worden. Wij spelen het programma in Amsterdam twee maal op een avond, om 19 uur en om 21 uur, en er is geen pauze. Op deze wijze kunnen wij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen met betrekking tot afstand houden en hygiëne. Per optreden kunnen wij maximaal 50 mensen verwelkomen. Omdat wij zo min mogelijk oponthoud aan de kassa willen, verzoeken wij u de kaarten vooraf online te kopen via klassiekemuziek.nl.

Als u vragen heeft kunt u ons mailen op:  info@erard-ensemble.nl

Het is allemaal wat anders, en hopelijk voor niet al te lang, maar op deze manier kunnen wij doorgaan met wat wij het liefste doen: live mooie kamermuziek voor u spelen (natuurlijk met onze prachtige Erard vleugel!).

Dinsdag 15 december 2020, 19 en 21 uur

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Eerste Pianotrio in Es, opus 1, nr 1

Op de vooravond van Beethovens geboortedag (zijn doop was geregistreerd op 17 december 1770, waarbij dit meestal de dag na de geboorte gebeurde) willen wij dit heugelijk feit nog eens vieren met Beethovens sprankelende Eerste Pianotrio in Es. Het is een feestelijk en humorvol werk dat weliswaar niet zijn eerste uitgegeven compositie betreft, maar wel door hemzelf als belangrijk en substantieel genoeg werd beoordeeld om als opus 1 het daglicht te zien. Natuurlijk zullen enkele korte andere composities van Beethoven dit Pianotrio begeleiden.

kaarten á €22,50  inclusief drankje vooraf

alleen online reserveren: klassiekemuziek.nl

Verder dit seizoen:

Zaterdag 31 oktober, 20 uur

IJsseldijkkerk, Krimpen aan de IJssel

Een gokschuld...en ware vriendschap!

Muziek van Niels Gade,  Edvard Grieg, Theodor Kirchner en Johannes Brahms

Pianist en componist Theodor Kirchner (1823-1903) was een kleurrijk en getalenteerd musicus die hogelijk gewaardeerd werd door onder andere Robert en Clara Schumann, Mendelssohn en Brahms. Hij was ook een levensgenieter die graag samen met Brahms een sigaar rookte, maar hij had ook last van minder goede neigingen, zoals een gokverslaving. Hoe dat allemaal afliep vertellen wij tijdens het concert! 

Voor kaarten kijk op www.ijsseldijkkerkconcerten.nl

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren