Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Ons nieuwe seizoen

Concerten 

 Komend seizoen maken wij van de nood een deugd door u een aantal fraaie programma's te presenteren met een iets andere formule dan u van ons gewend bent. In een concert van ongeveer een uur spelen wij een meesterwerk uit de kamermuziekliteratuur, voorafgegaan door een aantal bijzondere, korte werken. De te spelen werken zullen ook mondeling toegelicht worden. Wij spelen het programmain Amsterdam twee maal op een avond, om 19 uur en om 21 uur, en er is geen pauze. Op deze wijze kunnen wij de nodige voorzorgsmaatregelen nemen met betrekking tot afstand houden en hygiëne. Per optreden kunnen wij maximaal 50 mensen verwelkomen. Omdat wij zo min mogelijk oponthoud aan de kassa willen, verzoeken wij u de kaarten vooraf online te kopen via klassiekemuziek.nl.

Als u vragen heeft kunt u ons mailen op:  info@erard-ensemble.nl

Het is allemaal wat anders, en hopelijk voor niet al te lang, maar op deze manier kunnen wij doorgaan met wat wij het liefste doen: live mooie kamermuziek voor u spelen (natuurlijk met onze prachtige Erard vleugel!).

Van Houtenkerk, Weesp

Oudegracht 69,  1381 XX Weesp

Zondag 27 september 2020, 16 uur

-----------------

Vondelkerk, Amsterdam

Vondelstraat 120, 1054 GS Amsterdam

Dinsdag 29 september 2020, 19 en en 21 uur

programma

Anton Arensky (1861-1906) Pianotrio in d, opus 32

Het Pianotrio in d-klein van de Russische componist Anton Arensky was een schot in de roos in het oeuvre van de componist, van wie nu nog maar weinig uitgevoerd wordt. Het Pianotrio is een romantisch en meeslepend werk waarin met name de prachtige melodieën en typisch Russische hartstocht ons raken. Van het privéleven van Arensky is weinig bekend; hij zag nauwelijks vrienden en was verslaafd aan drank en gokken. Het heeft hem niet belet dit prachtige en bijzondere Pianotrio te componeren. Het Pianotrio van Arensky zal voorafgegaan worden door een aantal korte, Russische werken die wij bij het concert zullen aankondigen.

kaarten á € 20

alleen online reserveren: klassiekemuziek.nl 

Dinsdag 15 december 2020, 19 en 21 uur

Ludwig van Beethoven (1770-1827) Eerste Pianotrio in Es, opus 1, nr 1

Op de vooravond van Beethovens geboortedag (zijn doop was geregistreerd op 17 december 1770, waarbij dit meestal de dag na de geboorte gebeurde) willen wij dit heugelijk feit nog eens vieren met Beethovens sprankelende Eerste Pianotrio in Es. Het is een feestelijk en humorvol werk dat weliswaar niet zijn eerste uitgegeven compositie betreft, maar wel door hemzelf als belangrijk en substantieel genoeg werd beoordeeld om als opus 1 het daglicht te zien. Natuurlijk zullen enkele korte andere composities van Beethoven dit Pianotrio begeleiden.

kaarten á €20 

alleen online reserveren: klassiekemuziek.nl

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren