Home
Amstelkerk serie 2016-2017
Van Houten concertserie Weesp
Nieuws
Nieuwsbrief
Actie: nieuwe vleugel voor het Erard Ensemble
Over ons
Amstelkerkserie
CD's & audioclips
Contact / Tickets
Musici
Foto's
Word Vriend van het Erard Ensemble
ANBI

English version

Nieuwe vleugel voor het Erard Ensemble


 
 
 
 
 
 
Een eigen Erard vleugel voor het Erard Ensemble!

Al vele jaren is het de droomwens van het Erard Ensemble om over een eigen instrument te kunen beschikken. Met een eigen Erard vleugel kunnen wij een diepere relatie aangaan met de muziek die we spelen.

Bij het vinden van het juiste instrument komt veel kijken; er zijn immers zo veel factoren die moeten 'kloppen' bij de aanschaf van een concertvleugel. In het atelier van Erard restaurateur Frits Janmaat troffen wij deze zomer een wel heel bijzondere vleugel uit 1851 (Robert Schumann zou er nog op gespeeld kunnen hebben), en leek onze droom ineens een stuk dichterbij. Deze Erard vleugel met serienummer 22072 is elegant van uiterlijk en heeft een sprankelende, levendige klank, wat helemaal verrassend is bij een instrument dat al zo lang geleden gebouwd is. Het mechaniek is soepel en het buitenwerk is uitgevoerd in theatraal, vlammend mahonie. Een instrument om gelijk verliefd op te worden!

We hebben gekeken naar mogelijkheden om de aankoop van deze unieke vleugel te kunnen financieren, en we zijn al een heel eind. Mede dankzij de steun van een aantal Vrienden van het Erard Ensemble, Maison Erard in Amsterdam en de inzet van eigen middelen hebben we ongeveer drie kwart van de financiering rond. Zes octaven zijn al van ons! Voor de laatste toetsen doen wij hierbij een beroep op u, onze bezoekers.

Als u ook zo geniet van onze concerten, en ons wilt helpen met de aanschaf van dit schitterende instrument, dan vragen wij u ons hierin te ondersteunen met vilt (€30), snaar (€50), ebbenhout (€100) of ivoor (€200).

Ons bankrekeningnummer is NL 92 ABNA 0558 5124 88, t.n.v. Stichting Erard Ensemble te Amsterdam. Graag o.v.v. donatie Erard vleugel 22072.
Stichting Erard Ensemble heeft de ANBI-status bij de Belastingdienst, dus uw donatie kan fiscaal aftrekbaar zijn. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons bereiken via info@erard-ensemble.nl

Van harte bedankt!

Edward, Casper, Ásdis en Jan Bastiaan


 
Website Template by Interspire