Home
7 Bruggen Festival
Amstelkerkserie 2017-2018
Van Houtenkerk Weesp concertserie
Nieuws
Nieuwsbrief
Actie: nieuwe vleugel voor het Erard Ensemble
Over ons
Amstelkerkserie
CD's & audioclips
Contact / Tickets
Musici
Foto's
Word Vriend van het Erard Ensemble
ANBI

English version

Nieuwe vleugel voor het Erard Ensemble


 
 
 
 
 
 
Het is gelukt: een eigen Erard vleugel voor het Erard Ensemble!

Al vele jaren is het de droomwens van het Erard Ensemble om over een eigen instrument te kunen beschikken. Met een eigen Erard vleugel kunnen wij een diepere relatie aangaan met de muziek die we spelen.

Bij het vinden van het juiste instrument komt veel kijken; er zijn immers zo veel factoren die moeten 'kloppen' bij de aanschaf van een concertvleugel. In het atelier van Erard restaurateur Frits Janmaat troffen wij deze zomer een wel heel bijzondere vleugel uit 1851 (Robert Schumann zou er nog op gespeeld kunnen hebben), en leek onze droom ineens een stuk dichterbij. Deze Erard vleugel met serienummer 22072 is elegant van uiterlijk en heeft een sprankelende, levendige klank, wat helemaal verrassend is bij een instrument dat al zo lang geleden gebouwd is. Het mechaniek is soepel en het buitenwerk is uitgevoerd in theatraal, vlammend mahonie. Een instrument om gelijk verliefd op te worden!

Dankzij de bijdragen van donateurs en de steun van het fonds P.W. Janssen's Friesche Stichting zijn wij in staat geweest de financiering van deze schitterende Erard vleugel rond te krijgen! Wij zijn daar iedereen ontzettend dankbaar voor en kijken er naar uit nog vele concerten met dit instrument te gaan geven.

Van harte bedankt!

Edward, Casper, Įsdis en Jan Bastiaan


 
Website Template by Interspire