Home
7 Bruggen Festival
Amstelkerkserie 2017-2018
Van Houtenkerk Weesp concertserie
Nieuws
Nieuwsbrief
Actie: nieuwe vleugel voor het Erard Ensemble
Over ons
Amstelkerkserie
CD's & audioclips
Contact / Tickets
Musici
Foto's
Word Vriend van het Erard Ensemble
ANBI

English version

De musici van het Erard Ensemble:


 
 

Edward Janning treedt regelmatig op als solist en in ensembles. Hij gaf concerten in Nederland, Italië, de Verenigde Staten, Zweden, België en in Rusland. In ensembles trad hij op met fluitiste Abbie de Quant, de Ebony Band o.l.v. Werner Herbers, het Mondriaan Kwartet, violisten Peter Brunt en Yayoi Toda en altvioliste Esther Apituley. Hij was meermaals te gast op het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou, waar hij concerten gaf met vooral hedendaags repertoire. Ook treedt hij regelmatig op als solist en kamermusicus in het Staunton Music Festival in Virginia (VS).

Edward Janning zet zich graag in voor Nederlandse muziek; hij speelde voor de radio, maakte cd-opnamen en speelde op concerten composities van o.a. Julius Röntgen, Elisabeth Kuyper, Roderik de Man, Rudolf Escher, Ton Bruynel en Willem Pijper. Verder gaf hij premières van composities van Willem Jeths en Edward Top (diens pianokwintet). In januari 2002 voerde hij TIM/BA, opgedragen aan Edward Janning door componist Willem Jeths, uit in muziekcentrum Vredenburg. Dit optreden werd live uitgezonden door de EBU en was in de meeste Europese landen te horen. In oktober 2006 gaf Edward een recital in Rome met nieuwe composities van jonge Nederlandse en Italiaanse componisten.


Ook heeft Edward Janning heeft een passie voor het spelen op historische instrumenten. Met het door hem opgerichte Erard Ensemble geeft Edward concerten waarbij hij een door Frits Janmaat gerestaureerde Erard vleugel uit het eind van de negentiende eeuw bespeelt. In december 2002 gaf Edward een workshop/masterclass aan het conservatorium van Alkmaar over het spelen op historische toetsinstrumenten. Eind 2004 verscheen in België een cd van het Erard Ensemble met composities van Joseph Jongen. Als lid van het Amardi Kwintet heeft Edward een groot aantal concerten gegeven in binnen-en buitenland. Er zijn van het Amardi Kwintet inmiddels 2 cd’s verschenen met composities van Julius Röntgen (cd premières van diens Tweede en Derde Pianokwintet), Martinu en Dvorák.

Edward Janning (1962) is afkomstig uit Amsterdam waar hij piano studeerde bij Jet Röling en aan het Sweelinck Conservatorium bij Willem Brons en Jan Wijn. Na zijn eindexamen Uitvoerend Musicus studeerde hij verder bij de Russische pianist Boris Berman aan Yale University, School of Music te New Haven (VS). Naast zijn concertpraktijk is Edward actief als docent; hij heeft een privé-studio in Amsterdam en geeft regelmatig workshops en masterclasses voor pianisten en kamermuziekensembles. In april 2004 organiseerde en doceerde Edward een kamermuziekweek aan de Hogeschool Inholland (afdeling conservatorium) te Alkmaar.

 
 
 
Casper Bleumers kreeg op vijfjarige leeftijd zijn eerste vioollessen aan de Hengelose Muziekschool van mevrouw C.S.Ingen-Housz.
Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma ging hij in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium studeren bij Davina van Wely, bij wie hij in 1993 zijn DM-diploma behaalde. In 1995 studeerde hij als uitvoerend musicus af bij Istvan Parkanyi.
Als solist trad Casper op met onder andere Forum Filharmonisch en hij was enige jaren concertmeester van het Nationaal Jeugd Orkest.

Naast zijn werkzamheden als aanvoerder van de tweede violen in het Radio Filharmonisch Orkest is Casper altijd een enthousiast kamermuziekspeler geweest.
Als gastspeler of als vast lid van zijn eigen ensembles gaf hij reeds vele concerten in binnnen- en buitenland. Hierbij legt hij een duidelijke voorliefde voor het klassieke en romantische repertoire aan de dag.

Dat leidde ertoe om in 2003 samen met pianist Edward Janning het Erard Ensemble op te richten dat zich heeft toegelegd op het uitvoeren van kamermuziek uit de periode 1850-1930 waarbij Edward een Erard concertvleugel uit die tijd bespeelt.
Dit levert een zeer fraaie balans van instrumenten op, waarbij strijkers en piano in harmonie de muziek tot hun recht laten komen.
 
 
 
Zangeres Valérie Guillorit begon haar carrière als violiste.
In 1997 voltooide deze franse sopraan de opera-opleiding en behaalde zij haar U.M diploma aan het Sweelinck Conservatorium bij Margreet Honing.
Daarnaast volgde zij masterclasses bij Elly Ameling, Udo Reinemann, Erna Spoorenberg, Carolyn Watkinson en onlangs Thomas Hampson.
Het repertoire van Valerie bestrijkt de belangrijkste operarollen uit het lyrische stemvlak alsmede lied en oratorium.
Zij heeft grote affiniteit met het franse lied.
In Nederland trad ze als soliste op met het ensemble van het Gelders Orkest en het Nieuw Ensemble, in Frankrijk met het Orchestre d'Aquitaine en het Orchestre de Romans. Ze gaf concerten in het Concertgebouw te Amsterdam en was meerdere malen te horen op de Nederlandse radio. Valerie won diverse prijzen, waaronder de Vriendenkrans 1997 en de Juryprijs van het Concours Lied-Melodie-Oratorium van Clermont-Ferrand 1997.
 
 
Fluitiste Ingrid Geerlings studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Koos Verheul.
Ze studeerde in 1997 cum laude af met een bijzondere onderscheiding.
Ze heeft verschillende prijzen gewonnen op zowel nationale als internationale concoursen en volge lessen bij Aurele Nicolet, Peter-Lukas Graf en Patrick Gallois.
Ingrid was soliste in de fluitconcerten van Mozart op uitnodiging van de Nederlandse Mozart Vereniging en Het Nationaal Orkest van Moldavië.
Sinds 2001 is Ingrid solo-fluitiste van het Radio Symfonie Orkest.
Met de bekende pianist Jan Gruithuyzen vormt ze een vast duo.
 
 
 
Guus Jeukendrup is sinds 1992 lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij volgde zijn opleiding altviool aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Matthias Maurer en Jürgen Kussmaul. In 1994 slaagde hij cum laude voor het examen Uitvoerend Musicus.
Buiten de orkestwerkzaamheden is hij actief in de kamermuziek: met het ensemble l'Archibudelli (Vera Beths, Jürgen kussmaul en Anner Bijlsma) gaf hij vele concerten en maakte hij verschillende cd-opnames van onder meer de twee strijksextetten van Brahms en de strijkkwintetten van Mensdelssohn.
Verder verleent hij regelmatig medewerking aan ensembles als het Schönberg Ensemble, het Nieuw Ensemble en uiteenlopende ensembles bestaande uit leden van het KCO.
 
 
Daniël Esser studeerde cello bij Tibor de Machula en Jean Decroos en compositie bij Robert Heppener aan het Muzieklyceum in Amsterdam. In 1980 won hij het Internationale Piano Trio Concours in Colmar (Frankrijk) met het Amsterdam Piano Trio, waarna vele concertuitnodigingen volgden in heel Europa. Vanaf 1979 is hij lid van het Koninklijk Concertgebouworkest en vanaf 1990 speelt hij in de Ebony Band. Hij doceert orkestpartij studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Daniel Esser is mede-samensteller van de Anthologie van Live Recordings van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
 
 
 
Jan Bastiaan Neven begon op tienjarige leeftijd met cellolessen bij Jan Hollinger. Vervolgens studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium bij Elias Arizcuren en bij Johannes Goritzki aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. Met beurzen van onder meer het Prins Bernhard Fonds volgde hij in Boston lessen aan het New England Conservatory bij Colin Carr, Gary Hoffman en Laurence Lesser. Ook deed hij masterclasses bij Frans Helmerson, Anner Bijlsma, Alexander Baillie en Philippe Müller.
Jan Bastiaan Neven trad al sinds jonge leeftijd op als solist met orkesten in Europa en de VS. Hij gaf recitals en kamermuziekoptredens tijdens de Norfolk, Verbier, Freyburg (VS), Trecastagni, S’Agaro, en Schleswig-Holstein Festivals, het Tartini-festival in Slovenië, het Stiftfestival, “Le Fesival des Heures Romantiques” en Het Grachtenfestival. Hij verzorgde kamermuziekoptredens in onder meer Het Concertgebouw, Centro Cultural de Belem in Lissabon, de Praagse Burcht en vele andere Europese locaties. Hij trad op met het Prazak- en Orpheuskwartet, het Sweelinck Ensemble, het Remix Ensemble in Porto. Als lid van “The Huntington Piano Trio” trad Jan Bastiaan op in Carnegie Hall en vele andere locaties in de VS. Samen met bariton Henk Neven en pianist Jelger Blanken trad hij door heel Nederland op in de serie “Het Debuut”.
Ook maakte hij deel uit van het Gustav Mahler Jugend Orchester en het Schleswig-Holstein Festival Orchestra. Hij was was plaatsvervangend solocellist in Het Gelders Orkest en solocellist van Orquestra do Algarve. Met dit laatste orkest trad hij regelmatig op als solist en maakte hij een CD-opname van het celloconcert van de Portugese componist Joly Braga Santos voor Naxos/Marco Polo.
Jan Bastiaan Neven is lid van het Amsterdams Kamermuziek Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
 
Website Template by Interspire